Mercedes’in Yenilikçi Teknoloji Projeleri Tam Gaz İlerlemede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda Yenilikçi ATARi Projesi

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği kamyon ve çekiciler ile müşterilerine üst düzey bir sürüş deneyimi sunmaya devam ediyor. Automated Truck Alignment Rig (ATARi) Projesi kapsamında, araçların asistan güvenlik sistemlerinin kalibrasyonunu sağlamak üzere yeni ve modern bir tesis faaliyete geçirildi.

Endüstri 4.0 teknolojileri referans alınarak tasarlanan bu yeni tesiste, lazer ve kamera sistemleri kullanılarak aracın uzaydaki pozisyonu tespit ediliyor. Bu sayede, araçların düz gidiş ayarı ile şerit takip, kör nokta gibi güvenli sürüş sistemlerine ait sensör ve kamera sistemlerinin kalibrasyonu otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Tesisin içerisinde dört adet robot faaliyet gösteriyor.

Yeni tesisin en önemli özelliklerinden biri, robot, kamera teknolojisi ve yüksek otomasyon sistemi kullanılarak gerçekleştirilen kalibrasyon işlemleri sayesinde üretim süreçlerinde verimliliğin artırılması ve hata oranının azaltılmasıdır. Enerji tüketimini optimize ederek daha az enerji ile daha fazla iş yapılmasına imkan tanıyan tesis, farklı istasyonlarda yapılan işlemleri tek bir istasyonda gerçekleştirebilmesiyle de alan ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Mercedes’in Yenilikçi Teknoloji Projeleri Tam Gaz İlerlemede

Bültene Abone Olun

Lojistik sektör haberlerine ilk önce ulaşmak için bültenimize abone olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

intralojistik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!