BOLTAS, Türkiye-Avrupa Arasındaki İntermodal Taşımada Gücünü Artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk İntermodal Hizmet Sunucularından Boltas

Türkiye’de intermodal taşımacılık hizmetini sunmaya başlayan ilk şirketlerden biri olan Boltas, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında düzenli haftalık tren taşımacılığı servisleri ile intermodal taşımacılığın gelişimine katkı sağlıyor. Şirketin İntermodal Müdürü Merih Ünal, intermodal taşımacılığın Türkiye’nin uluslararası rekabette önemli bir konuma gelmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

Yük Taşımacılığında Demir Yolunun Artan Önemi

Ünal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, AB tarafından desteklenen “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi”ni sektör paydaşlarıyla birlikte yürüttüğünü ve nihai amacın İntermodal Taşımacılık Eylem Planı hazırlanması olduğunu söyledi. AB ülkelerinde yük taşımacılığının %18’inin demir yoluyla yapıldığını belirten Ünal, “Ülkemizde bu oran %5’in altında. AB ülkeleri ile ticaret, sürdürülebilirlik politikalarından doğrudan etkileniyor. Bu şartlar altında, doğru yatırım hamleleriyle intermodal taşımacılık ülkemizde de ciddi bir ivme kazanacaktır. Bu sebeple Bakanlığın çalışmalarını değerli buluyoruz. Boltas olarak Türkiye-Avrupa hattında düzenli tren seferleri ile hizmet veriyoruz. AB ile yürütülen Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi’nin tamamlanması, verimliliği daha da artıracak.” dedi.

Güney Almanya Hattında Yeni İş Birlikleri

Güney Almanya Hattında Yeni İş Birlikleri

Ünal, bu yıl itibarıyla Güney Almanya hattında yatırım ve yeni iş birliklerine imza attıklarını ifade ederek, “Taşımalarımızı Tekirdağ terminali ile bağlantılı olarak Romanya’nın Curtici terminali üzerinden, Orta Almanya ve Benelüks hattında ise anlaşmalı operatör partnerlerimizle yönetiyoruz.” dedi.

Ro-Ro Hatlarının Yoğun Kullanımı

Türkiye-Avrupa arasında Ro-Ro hatlarını da yoğun olarak kullandıklarını belirten Ünal, “Pendik ve Yalova terminallerinden İtalya’nın Trieste Limanı ve Fransa’nın Sete Limanı’na Ro-Ro ile taşıdığımız yükleri de Avrupa ülkelerine demir yolu ile ulaştırabiliyoruz. Ro-Ro + demir yolu, Ro-Ro + demir yolu + kara yolu, Ro-Ro + kara yolu ve kara blok treni çözümlerimizle yeni intermodal hatları üzerinde çalışıyoruz.” bilgilerini paylaştı.

Küresel Rekabet Gücünü Artırıyor ve Vize Sorununu Aşıyor

Ünal, Boltas olarak Yeşil Lojistik Belgesi almalarında intermodal taşımaların önemli bir payı olduğunu vurgulayarak, “Almanya hattımızda kara yoluna göre karşılıklı tek seferde karbon salımını 80 ton azaltıyoruz. %15-20 civarında maliyet avantajı sağlayabiliyoruz. İntermodal taşımalar sayesinde, kaynakları verimli kullanarak müşterilerimizi bir adım öne taşıyor, ideal süre ve maliyetler doğrultusunda güvenli ve çevre dostu çözümler sunuyoruz. Bu taşıma moduyla tır sürücülerinin AB vizesi edinme sorunlarını da aşmış oluyoruz. Tüm bunlar hem müşterilerimizin hem de ülkemizin küresel rekabet gücünü artırıyor.” dedi.

BOLTAS, Türkiye-Avrupa Arasındaki İntermodal Taşımada Gücünü Artırıyor

Bültene Abone Olun

Lojistik sektör haberlerine ilk önce ulaşmak için bültenimize abone olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

intralojistik ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!